Tko smo mi

Verteco digital services, ltd, adresa web stranice je: https://www.verteco.digital

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkog agenta preglednika kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte. Anonimizirani niz kreiran iz vaše adrese e-pošte (također nazvan hash) može se dostaviti usluzi Gravatar da vidi koristite li je. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako učitavate slike na web mjesto, trebali biste izbjegavati učitavanje slika s ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj stranici, možete se odlučiti za spremanje svog imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačiće. Ovo je za vašu udobnost kako ne biste morali ponovno ispunjavati svoje podatke kada ostavljate novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i vaših izbora prikaza na zaslonu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići s opcijama zaslona godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša će prijava trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će se spremiti u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne uključuje osobne podatke i samo označava ID objave članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na to web mjesto.

S kim dijelimo vaše podatke

Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u e-poruku za ponovno postavljanje.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. To je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako postoje), također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web mjesta također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvezenu datoteku osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatizirane usluge otkrivanja neželjene pošte.

PRIVATNOST I UVJETI

u smislu članka 19. i sljedećih. Zakona br. 18/2018 Zb. o zaštiti osobnih podataka i o izmjenama i dopunama određenih zakona, s izmjenama i dopunama, u skladu s člancima 13. i 14. Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti fizičke osobe u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnim kretanjem takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (u daljnjem tekstu „GDPR“).

Sukladno odredbama članka 19. i d. Zakona br. 18/2018 Zb. o zaštiti osobnih podataka s izmjenama i dopunama (u daljnjem tekstu „Zakon o zaštiti osobnih podataka“), Vama kao nositelju podataka pružamo sljedeće informacije o obradi Vaših osobnih podataka.

Voditelj obrade podataka: Voditelj obrade je tvrtka Verteco digital services, sro, sa sjedištem

Verteco digitalne usluge, s. ro

Daniela Dlabača 21

Žilina 010 01

Slovačka

ID: 53 412 834

PDV ID: SK2121358349

Registar. br.: 75936/L

koju zastupa: Norman Bytričan (u daljnjem tekstu “kontrolor”).

Kontakt detalji:

E-pošta: info@verteco.sk Telefon: +421 948 355 017

Pristup osobnim podacima:

U obradi osobnih podataka, osim voditelja obrade i društava povezanih s Verteco sro i njihovih zaposlenika, pristup osobnim podacima mogu imati i druge osobe koje obrađuju osobne podatke kao izvršitelji obrade. Konkretan, kontinuirano ažuriran popis izvršitelja obrade, odnosno primatelja osobnih podataka koji se obrađuju u ime Voditelja obrade, u sljedećim kategorijama:

• Tvrtke koje pružaju marketinške usluge
• Tvrtke koje pružaju usluge obračuna plaća i računovodstva
• Tvrtke koje pružaju usluge interne i eksterne revizije

Pravna osnova:

Pravna osnova za obradu osobnih podataka u pravilu je ispunjenje zakonske obveze (osobito Zakona br. 18/2018 Zb. o zaštiti osobnih podataka), sklapanje, upravljanje i ispunjenje ugovornih obveza koje proizlaze iz radnih i trgovačkih ugovora, legitimni interes, a to je zaštita prava i interesa Voditelja obrade i njegovih zaposlenika zaštićenih pravom, kao i privolu nositelja podataka (uglavnom u svrhe marketinga, natjecanja, društvenih događanja , itd.). Privola za obradu osobnih podataka mora biti dana dobrovoljno, a ispitanik može povući privolu u bilo kojem trenutku. Međutim, privola je neophodna Voditelju obrade za osiguranje npr. korporativnih događanja i slično, a bez te privole Voditelj obrade nema pravo pružati predmetne usluge. Ukoliko nositelj podataka odbije Voditelju obrade dati osobne podatke potrebne u svrhu ispunjavanja ugovornih obveza Voditelja obrade ili poštivanja zakona, Voditelj obrade nije dužan sklopiti ugovor niti pružiti bilo koju drugu uslugu.

Obrađeni osobni podaci:

Prikupljamo imena kupaca naših trgovaca, e-poštu, adresu za dostavu i naplatu, podatke o plaćanju, naziv tvrtke, telefonski broj, IP adresu, informacije o narudžbama koje pokrećete, informacije o Verteco – podržanim trgovačkim trgovinama koje posjećujete i informacije o uređaj i preglednik koji koristite. Ove podatke prikupljamo kada koristite ili pristupate trgovini koja koristi naše usluge, kao što je kada posjetite web-mjesto trgovca, naručite ili se prijavite za račun na web-mjestu trgovca. Dok posjećujete ili pregledavate web stranicu Verteco, prikupljamo informacije o uređaju i pregledniku koji koristite, vašoj mrežnoj vezi, vašoj IP adresi i informacije o kolačićima instaliranim na vašem uređaju. Također prikupljamo osobne podatke koje ste poslali putem bilo koje značajke za razmjenu poruka dostupne na našoj web stranici. Od korisnika foruma prikupljamo vaše ime, adresu e-pošte, URL web stranice i druge osobne podatke koje možete objaviti.

Svrha obrade i dijeljenja:

Koristimo ove podatke kako bismo našim trgovcima pružili usluge, uključujući podršku i obradu narudžbi, provjeru autentičnosti i plaćanja. Ove informacije također koristimo za poboljšanje naših usluga. Verteco također surađuje s trećim stranama i pružateljima usluga kako bi pomogli našim trgovcima u pružanju usluga, a mi možemo podijeliti osobne podatke s njima kako bismo podržali te napore. Također možemo podijeliti vaše podatke u sljedećim okolnostima:

• kako bismo spriječili, istražili ili poduzeli radnje u vezi s nezakonitim aktivnostima, sumnjom na prijevaru, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje fizičkoj sigurnosti bilo koje osobe, kršenja naših Uvjeta korištenja ili bilo kojeg drugog ugovora povezanog s uslugama ili ako je na drugi način potrebno po zakonu.
• Ako nas trgovac čiju trgovinu posjećujete ili kojoj pristupate uputi da prenesemo te podatke (na primjer, ako omogući aplikaciju treće strane koja pristupa osobnim podacima kupaca).

• da se pridržavamo zakonskih zahtjeva ili da odgovorimo na zakonite sudske naloge, sudske pozive, naloge ili druge zahtjeve javnih tijela (uključujući ispunjavanje zahtjeva nacionalne sigurnosti ili provedbe zakona).
Osobni podaci također se mogu dijeliti s tvrtkom koja preuzima naše poslovanje ili poslovanje trgovca čiju trgovinu posjećujete ili kojoj pristupate, bilo putem spajanja, akvizicije, stečaja, raspuštanja, reorganizacije ili druge slične transakcije ili postupka.

Pohrana osobnih podataka i trajanje obrade:

Voditelj obrade ovlašten je obrađivati ​​osobne podatke ispitanika u vremenskom razdoblju određenom u skladu s relevantnim zakonodavstvom. Obrada osobnih podataka na temelju privole moguća je samo za razdoblje na koje je privola dana. Suglasnost se daje Voditelju obrade na sljedeće tri (3) godine ili do trenutka povlačenja suglasnosti. Po isteku relevantnog razdoblja, osobni podaci bit će izbrisani ako njihovo pohranjivanje nije potrebno prema relevantnom slovačkom zakonodavstvu.

Prava ispitanika vezana uz obradu osobnih podataka:

U pogledu obrade osobnih podataka, ispitanici mogu ostvariti sljedeća prava: • pravo na pristup i dobivanje informacija o svojim osobnim podacima;
• pravo na ispravak osobnih podataka;
• pravo na brisanje osobnih podataka;

• pravo na ograničenje obrade osobnih podataka

• pravo na prenosivost osobnih podataka;

• pravo na prigovor na obradu osobnih podataka;

• pravo na neučinkovitost automatiziranog individualnog odlučivanja, uključujući profiliranje; • pravo na povlačenje privole u bilo kojem trenutku (ako je privola pravni temelj obrade);
• pravo na podnošenje prijedloga za pokretanje postupka iz članka 100. i d. Zakona o zaštiti osobnih podataka kod nadzornog tijela, odnosno Ureda za zaštitu osobnih podataka Republike Slovačke, sa sjedištem na adresi Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27, Republika Slovačka, kontakt podaci: +421 2 3231 3214, e-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk.
Ispitanici mogu ostvariti gore navedena prava, koja su dodatno navedena u odredbama članka 21. i sljedećih. Zakona o zaštiti osobnih podataka, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka i GDPR-u te drugim relevantnim zakonskim propisima. Ispitanici mogu ostvariti svoja prava protiv Voditelja obrade pisanim zahtjevom koji se šalje ili dostavlja u sjedište Voditelja obrade: Trnavské mýto 1, 831 04 Bratislava; ili elektroničkom poštom poslanom na adresu: info@verteco.sk.
Zahtjev mora sadržavati sljedeće podatke: ime, prezime, datum rođenja i stalnu adresu kako bi Voditelj obrade mogao identificirati nositelja podataka. Voditelj obrade može zatražiti dostavu dodatnih podataka potrebnih za provjeru identiteta nositelja podataka ako opravdano sumnja u identitet fizičke osobe. Voditelj obrade dužan je ispitaniku dati informaciju o poduzetim mjerama na njegov zahtjev u roku od jednog (1) mjeseca od primitka zahtjeva. U opravdanim slučajevima, s obzirom na složenost i broj zahtjeva, Voditelj obrade može navedeni rok produžiti za dodatna dva (2) mjeseca, čak i više puta. Voditelj obrade dužan je obavijestiti nositelja podataka o svakom takvom produljenju u roku od jednog (1) mjeseca od primitka zahtjeva, uz navođenje razloga produljenja roka. Ako je ispitanik podnio zahtjev u elektroničkom obliku, Voditelj obrade će podatke dostaviti u elektroničkom obliku, osim ako je ispitanik podatke zatražio na drugi način. Ako Voditelj obrade ne poduzme mjere po zahtjevu ispitanika, dužan je ispitanika obavijestiti o razlozima nepostupanja u roku od jednog (1) mjeseca od primitka zahtjeva, kao io mogućnosti podnijeti prijedlog za pokretanje postupka iz članka 100. Zakona o zaštiti osobnih podataka Uredu za zaštitu osobnih podataka. Obavijesti o poduzetim mjerama dostavljaju se besplatno. Ako je zahtjev ispitanika očito neutemeljen ili neprikladan, posebno zbog svoje ponavljajuće prirode, Voditelj obrade može zahtijevati razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove pružanja informacija ili razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove obavijesti, ili razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove provedbe zatražene mjere, ili odbiti postupiti po zahtjevu. Voditelj obrade će dokazati da je zahtjev neutemeljen ili neprimjeren.

Verteco razumije da imate prava nad svojim osobnim podacima i poduzima razumne korake kako bi vam omogućio pristup, ispravak, izmjenu, brisanje, prijenos ili ograničavanje upotrebe vaših osobnih podataka. Ako ste trgovac ili partner, možete ažurirati mnoge vrste osobnih podataka, kao što su podaci o plaćanju ili kontakt podaci, izravno unutar postavki vašeg računa. Ako ne možete promijeniti svoje osobne podatke unutar postavki računa ili ako ste zabrinuti za prikupljene podatke dok posjećujete web stranicu tvrtke Verteco ili koristite naše usluge podrške, obratite nam se kako bismo napravili potrebne promjene. Važno je upamtiti da usluge možda neće ispravno funkcionirati ako izbrišete ili ograničite upotrebu svojih osobnih podataka.